Uitnodiging bijeenkomst over stadslandbouw

Op 2 februari organiseert het PvdA Netwerk Ruimte in Rotterdam een bijeenkomst over stadslandbouw. Hierbij zijn Bob Richters (stadslandbouw- en inlooprestaurants ‘Hotspot Hutspot’), Kees van Oorschot (gemeente Rotterdam), Bart Kesselaar (woningcorporatie Havensteder), Jan-Willem van der Schans (Eetbaar Rotterdam), Tweede Kamerlid Sjoera Dikkers en Rotterdamse PvdA-raadsleden te gast.

Stadslandbouw en – al dan niet bedrijfsmatig aangepakte – moestuinen dragen bij aan voedselvoorziening en binnenstedelijke vergroening. Door meer groen in plaats van steen loopt bovendien overtollig regenwater beter weg. Ook de leefbaarheid van stadswijken, werkgelegenheid, zorgtaken en burgerparticipatie zijn gebaat bij stadslandbouw. PvdA-staatssecretarissen Sharon Dijksma van Economische Zaken en Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu geven graag ruimte voor de kansen die stadslandbouw te bieden heeft (zie bijvoorbeeld hier).

In deze bijeenkomst gaan we in op ruimtelijke en politieke randvoorwaarden voor stadslandbouw en op de samenhang tussen binnenstedelijk groen (gemeentelijk beleid) en buitenstedelijk groen (provinciaal beleid), mede in verband met plaatselijke/regionale voedselproductie. Daarbij is ook de vraag welke kansen er liggen voor woningcorporaties om – naast hun kerntaak van woningverhuur – bijvoorbeeld via bevordering van stadslandbouw bij te dragen aan de ontwikkeling van de stad en aan deelname van wijkbewoners aan de samenleving.

Het PvdA Netwerk Ruimte wil aan de hand van een deze bijeenkomst PvdA’ers in gemeenten, provincies en Tweede Kamer voorzien van aanbevelingen over de bevordering van stadslandbouw in het belang van duurzaamheid en sociale samenhang.

Bijeenkomst stadslandbouw
Datum: maandag 2 februari 2015
Tijd: 20.00-22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
Locatie: het stadhuis van Rotterdam (Coolsingel 40, Rotterdam), zaal sh 7.

U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden via info@pvdanetwerkruimte.nl.