Sessie krimp en publieke voorzieningen (1 juni 2015)

De drie decentralisaties vragen om een grotere participatie van burgers, ook rondom (maatschappelijke) voorzieningen en activiteiten. Op plekken waar het aantal voorzieningen en activiteiten afneemt, zoals in krimpgebieden, zien we dat het met een terugtrekkende overheid extra lastig wordt om het verdwijnen van deze voorzieningen op te vangen. Zeer actueel in deze discussie is natuurlijk het fenomeen Uber, dat een taximarkt op wil zetten in Groningen, aangezien de taxibedrijven daar geheel verdwenen zijn. Of dit wenselijk is, is natuurlijk een tweede vraag?!

Op 1 juni a.s. gaan we daarover met elkaar en de Tweede Kamerleden Manon Fokke en Grace Tanamal in discussie over de kansen, mogelijkheden en verantwoordelijkheden bij het verdwijnen van maatschappelijke en/of basisvoorzieningen. De vraag die centraal staat in de bijeenkomst is: op het het moment dat de markt faalt en (basis)voorzieningen dreigen te verdwijnen, wie moet dit dan opvangen (niemand, overheid, burgers, maatschappelijk middenveld..) en onder welke randvoorwaarden? Wanneer accepteert de PvdA dat de markt faalt en wanneer grijpen we in?

De bijeenkomst vindt plaats op maandagavond 1 juni in Amersfoort, in de Rooie Cent (Hooglandseweg Zuid 34, Amersfoort). Inloop vanaf 19.30 en start om 20.00.

Je kunt je voor deze bijeenkomst aanmelden via pvdanetwerkruimte@gmail.com

Graag tot 1 juni!